Fluktmaske for tunnelbrann


De siste årene har vi sett en kraftig økning i antall tunnelbranner. Flere og flere bedrifter og privatpersoner velger nå å gå til innkjøp av fluktmasker.

Vestlandsveier med lange tunnellstrekk utgjør en risiko både for yrkessjåfører og privatpersoner. Mange ser derfor på fluktmasker som en ekstra sikkerhet. Ifølge Transportøkonomisk Institutt var det i snitt 22 branner årlig i norske tunneler i årene 2008-2011. I 16 av brannene i dette tidsrommet var det personskade.Undersjøiske tunneler er særlig utsatt for branner, og tyngre kjøretøy er overrepresentert.

Kan redde liv

SG Safety opplever nå at flere og flere etterspør fluktmasker, og mange har allerede investert i fluktmasker som beredskap i tilfelle tunnelbrann.

Ved valg av fluktmaske for tunnelbrann, vær særlig obs på at hetten dekker hele hodet slik at også øynene er beskyttet. Ved de fleste branner er det ikke bare kullos (CO) og støv som utgjør en risiko. Man vet aldri hvilke stoffer som tar fyr, og farlige gasser kan oppstå alt etter hvilke materialer som brenner. Sørg derfor for å velge en maske som dekker et bredest mulig spekter av stoffer.

SG Safety forhandler ASE30BR og Sundstrøm SR77-3 fluktmaske som egner seg til beredskap i tilfelle brann eller gassutslipp.

  1. fluktmaske oransje flukthette sett fra siden
    Fluktmaske til tunnelbrann gassmaske/ støvmaske
    • Prisvennlig fluktmaske til bilen
    • Beskytter mot røyk, CO og giftige gasser
    • Gassmaske og støvmaske i ett - ABEK2HgP3R
    kr 999,00 + mva
  2. fluktmaske label for barn
    Fluktmaske til barn - gassmaske/ støvmaske
    • Fluktmaske ved brann
    • Til barn mellom 5-12 år
    • Beskytter mot røyk, CO og giftige gasser
    kr 799,00 + mva
  3. fluktmaske fra sundström i forpakning front
    Fluktmaske/ gassmaske Sundström SR 77-3
    • Mot kullos, giftig gass og partikler
    • Størrelse S/M eller M/L
    • 15 minutters brukstid - 10 års holdbarhet
    Fra kr 1 999,00 + mva
  4. fluktmaske for litiumbrann med gassfilter skrått
    Fluktmaske/ gassmaske LFIM mot litiumbrann
    • Gassmaske og støvmaske i ett
    • 15 min beskyttelse mot litium-brann
    • Supplement til F-500 batterislukkesystem
    kr 2 943,00 + mva

Beskytter mot røyk og giftig gass

Disse filtermaskene beskytter mot røyk og karbonmonoksid samt en rekke forbindelser som kan oppstå ved brann. Hetten er laget av flamme-hemmende materiale og har en brukstid på henholdsvis 30 og 15 minutter. Maskene kan lagres i henholdsvis 5 og 10 år.

Maskene egner seg godt som beredskap i bil, og anbefales dersom du regelmessig kjører gjennom lange tunneler. Produktene leveres både til bedrifter/kommuner og private.

Maskene inneholder filtre som beskytter mot kullos (CO), støv, organiske gasser og damper fra stoffer med kokepunkt over 65ºC, uorganiske gasser og damper, sure gasser og damper, ammoniakk og aminer.

Fluktmaskene egner seg også som beredskapsmasker på lugarer offshore, hotellrom osv. Kontakt oss gjerne for mer informasjon om fluktmasker.

© 2024 SG Safety AS. All Rights Reserved.